Το 1991 παρουσιάζει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών το έργο της «Το μυστήριο της Ανακάλυψης» ύστερα από τη συμμετοχή του και βράβευση σε διαγωνισμό.
Τον ίδιο χρόνο συνθέτει το έργο «Η αρχόντισσα της Κηφισιάς» στην μνήμη της Πηνελόπης Δέλτα και το παρουσιάζει στον Δήμο Κηφισιάς.
Το 1992 το Ελληνικό Προξενείο στο Gothenburg (Γκέτεμποργκ), δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας μετά τη Στοκχόλμη, της αναθέτει και παρουσιάζει το έργο της «Νόστος» στο απόδημο Ελληνισμό της περιοχής.
Την περίοδο 1993 -1994 γράφει τρεις Σονάτες για πιάνο και φλάουτο.
Το 1997 παρουσιάζει στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε το έργο της «Ακταιωρός». Παρουσιάζει επίσης δύο από τα περισσότερο αγαπημένα της έργα το «Πρελούδιο στην αγάπη» σε ποίηση της Ελένης Μαχαίρα και τον πρώτο κύκλο τραγουδιών όπου υπογράφει στίχο και μουσική με γενικό τίτλο «Άγγελοι οι φίλοι μου.
Το 1998 παρουσιάζεται στην Ρώμη από την Ιταλική καμεράτα «Juliano», το έργο της για πιάνο και ορχήστρα «Μίνιμαλ και θάλασσα» και βραβεύεται.
Την περίοδο 2002 – 2003 γράφει το Λαϊκό Ορατόριο : «Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΝ» σε ποίηση Κωστή Παλαμά. Το έργο για Συμφωνική Ορχήστρα, μία γυναικεία φωνή, μία ανδρική φωνή, απαγγελία ανδρικής και γυναικείας φωνής και μικτή χορωδία, περιλαμβάνει 9 ορχηστικά μέρη, 14 τραγούδια, και 4 recitativο.
«Συνειρμικά, αναφέρει σε μία συνέντευξή της η Πηγή Λυκούδη, η θεά Αθηνά είναι συνδεδεμένη και τη σοφία και το μέτρο. Με το μέτρο και την φιλοσοφία είναι συνδεδεμένη και η μουσική. Με ενδιέφερε να δω την οπτική γωνία του ποιητή στον ύμνο του για τους παράγοντες αυτούς. Στίχο με το στίχο διαπιστώνουμε εύκολα την έννοια των μύθων γύρο από την Αθηνά μέσα στους οποίους αποκορυφώνονται τα ιδεώδη της σοφίας και της αρετής που διαμόρφωσαν το Ελληνικό Πνεύμα».
Την ίδια περίοδο γράφει την Σουίτα «Ο Χορός της Αθηνάς» που αποτελείται από εννέα Ελληνικούς χορούς.
Το Νοέμβριο του 2007 ολοκληρώνεται η ενότητα 17 τραγουδιών σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου διαλεγμένων από τα 100 ανέκδοτα τραγούδια του που συνοδεύονται επίσης από 4 ορχηστικές συνθέσεις της.
Τον Ιανουάριο του 2008 κυκλοφορεί σε CD από τη δισκογραφική εταιρία ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ οι μελοποιημένοι στίχοι του Γιάννη Π. Ιωαννίδη με τίτλο «Μου χρωστάς μια αγάπη ουρανέ».
Το 2009, μετά από παραγγελία για τον εορτασμό του έτους Γιάννη Ρίτσου, επιλέγει και μελοποιεί σε μορφή συμφωνικού ποιήματος το ποίημα του «Η ΔΙΨΑ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ». Στο έργο που γραμμένο για συμφωνική ορχήστρα 40 τουλάχιστον μουσικών οργάνων συμμετέχουν το μαντολίνο και το σαντούρι.
Το 2010, επίσης μετά από παραγγελία, συνθέτει την ενότητα τραγουδιών «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο» σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου, ενότητα που πήρε το όνομά της από την «επικοινωνία» του ποιητή με το αγαπημένο του βουνό.
Την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και το Μάρτιο του 2011 ολοκληρώνει την ενότητα των τραγουδιών «Οίνος Άκρατος» Η σχέση του οίνου με τον Ελληνικό πολιτισμό αποτέλεσε πρόκληση για την δημιουργία της ενότητας αυτής. Αποτελείται από 11 μελοποιημένα ποιήματα ελλήνων ποιητών της περιόδου 1738 έως 1940, ένα τραγούδι από 3 μονόστροφα ποιήματα για το κρασί του Κύπριου ποιητή Κώστα Μόντη και 5 τραγούδια σε στίχους δύο σύγχρονων στιχουργών του Μιχάλη Μπουρμπούλη και Φιλίππου Γράψα.